Nieuwsbrief oktober 2018 | Yogacentrum De Zonnegroet

Yogacentrum De Zonnegroet Venlo

Vrijdagavond les van 12 oktober vervalt

De avondles op vrijdag 12 oktober van 19.00 tot 20.15 komt te vervallen. De deelnemers aan deze les kunnen meedoen met de les op maandag om 19.30 of dinsdag 10.00 of woensdag 20.15 uur.

Herfst stop

In de week van 15 t/m 19 oktober zijn er geen lessen in verband me de herfstvakantie.
Je kunt het jaarschema in pdf-formaat downloaden.

Boeddhistisch mediteren en filosofie

Na de try-outs voor de zomerstop hebben wij besloten om te gaan starten met les in de boeddhistische filosofie en meditatie op maandag van 18.15 tot 19.15. De les zal bestaan uit een gedeelte (leren) mediteren, het vergroten van je kennis in de boeddhistische zienswijze en een stuk samen filosoferen.

Je kunt kiezen voor een kennismakingsreeks van 5 lessen voor €. 50,00 of voor een abonnement van 12 lessen.

Heb je een vraag of wil je meedoen? Stuur een mail. Je kunt ook even kijken op de website hier staat ook uitgebreidere informatie over de les boeddhistisch mediteren. Aanmelden kan viaBeschermdVeilig Beschermd of via het inschrijfformulier. Er is momenteel nog plek voor 4 deelnemers.

Agenda

Vrijdag 12 oktober: avond yogales van 19.00 tot 20.15 vervalt.
Maandag 15 t/m vrijdag 19 oktober: Herfstvakantie. Geen lessen.
Maandag 21 oktober: boeddhistische filosofie en meditatie les 18.15 – 19.15
Zaterdag 27 oktober: lezing over Tibetaanse geneeskunde van 10.00 tot 12.00
Zaterdag 10 november: Relaxercise workshop 10.00 tot 13.00.

Lezing: The Wisdom of Tibetan Medicine

Yogacentrum De Zonnegroet Venlo

Op zaterdag 27 oktober 2018 bezoekt Amchi Lobsang ons Yogacentrum voor een lezing over Tibetaanse Geneeskunde. De Traditionele Tibetaanse Geneeswijze is meer dan 2500 jaar oud en kent unieke methoden om een diagnose te stellen. In de oude Tibetaanse teksten staat dat onwetendheid de oorzaak is van al ons lijden. Door onwetendheid krijgen we teveel aan verlangens, kortzichtigheid en woede. Emoties die uit balans zijn verstoren ook het evenwicht in ons lichaam, waardoor we klachten kunnen krijgen.

Na de lezing is er ruimte voor een consult bij de Tibetaans Arts. Amchi Lobsang Tsultrim is geregistreerd bij de beroepsvereniging BATC (www.batc.nl) Hij is lid van CCTM (Central Council of Tibetan Medicine), Dharamsala, India en heeft meer dan 25 jaar ervaring als Tibetaans arts. Voor meer info zie: www.amchilobsang.com  Als je een consult wilt geef dit dan aan bij je aanmelding.

Programma zaterdag 27 oktober 2018

09.30 – 10.00 uur: ontvangst met koffie en thee

10.00 – 12.00 uur: lezing

12.00 – 13.00 uur: pauze

13.00 – 17.00 : consulten

Deelname lezing: 10,00 euro
Consult: 48,50 euro (contant te voldoen aan de arts).

Als je aanvullend verzekerd bent, kun je de declaratie van het consult indienen bij je zorgverzekering. Een consult duurt ongeveer 30 minuten.

Voorbereiding consult

Reguliere medicijnen kunt u gewoon innemen. Vertel tijdens het consult welke medicijnen u gebruikt of neem deze eventueel mee.

Vanaf twee dagen vóór het consult mag u geen vitaminepreparaten en geen zure dranken gebruiken. (sinaasappelsap, bietjes of andere levensmiddelen die de kleur van de urine beïnvloeden)

Avond van te voren:
Drink weinig, of liever geen, koffie of alcohol en eet geen sterk gekruid voedsel. Vermijd zware fysieke en/of mentale activiteiten en streef naar een goede nachtrust.

Op de dag van het consult:
Neem ochtendurine mee in een doorzichtig (schoon!) glazen potje. Eet alleen een licht ontbijt en een lichte lunch. Drink geen koffie of zwarte thee (kruidenthee mag wel). voor meer info zie: www.amchilobsang.com

De voertaal van de lezing en consulten is Engels. Indien gewenst wordt er voor vertaling gezorgd. Voor deelname aan deze lezing en/of consulten kun je je aanmelden tot uiterlijk 20 oktober via

Workshop Lu Jong zaterdag 21 april 10.00 tot 12.00

In de workshop Lu Jong maak je kennis met een zachte vriendelijke vorm van Lu Jong bewegingsleer of wel Tibetaanse helende yoga. De Tibetaanse geneeskunde is ervan overtuigd dat vrijwel alle ziektes in onze wervelkolom ontstaan. De wervelkolom is het meest centrale en structurele onderdeel van het menselijk lichaam. De wervelkolom is ook onze energievoorraad, onze batterij. Een soepele wervelkolom is de sleutel naar een lang leven.

In deze workshop gaan we aan de slag met de oefeningen en krijg je achtergrond informatie over de oefeningen.

De Vijf Elementenoefeningen zijn gericht op de beweeglijkheid van de wervelkolom. Het lichaam wordt soepel en krachtig, de geest wordt rustig, wakker en alert. Meditatie in beweging kun… je zeggen. Het is voor iedereen geschikt en je hoeft beslist niet lenig te zijn.

We gaan heerlijk 2 uur bezig zijn met Lu Jong zodat je kennis kunt maken met deze bewegingsleer vorm en onze manier van les gegeven, de oefenruimte en de sfeer.

Mocht je al op les zijn, dan kun je ook aan deze workshop meedoen om je houdingen te herhalen. Het is ook een mooi moment om je kennis te verdiepen en je bewustzijn van het doen, brengen naar het voelen. In deze XL les gaan we de complete serie’s van houdingen uitvoeren.

Aanmelden via http://yogalesvenlo.nl/winkel/workshop-lu-jong/

Yoga vermindert de gevolgen van stress

yoga

In stressvolle periodes raakt je zenuwstelsel in de war. Het blijft eigenlijk voortdurend in de vlucht- of vecht-modus staan, waardoor ontspannen er niet meer bij is. Het gevolg: allerlei kwalen, zoals slecht slapen, een angstig gevoel of een hoge bloeddruk.
Door bewust te leren ontspannen, zoals bij yoga, kan het zenuwstelsel zich resetten. Je wordt kalmer, piekert minder en kunt beter relativeren. En dat geeft rust en ruimte in je hoofd.

Yoga actie: 3 proeflessen €. 25,-

In ons yogacentrum kun je verschillende yogavormen volgen. Wij bieden aan Dru-yoga, Lu Jong tibetaanse helende yoga en Mindfulness Meditatie Yoga. Wil je uitproberen welke vorm van yoga bij jouw past? Dan hebben wij in februari een leuke actie. Je kunt 3 proeflessen volgen voor 25,00. In de hele maand februari kun je dan met 3 yogalessen meedoen. Dit mogen 3 verschillende yogavormen zijn maar je mag ook 3 lessen van 1 yogavorm volgen.

aanmelden yogales

Meer informatie: www.yogalesvenlo.nl

open avond met gratis workshops

Op vrijdagavond 5 januari van 18.30 tot 21.00 is er open avond in het centrum. Dit betekent dat je de hele avond welkom bent om kennis te maken met Relax Centrum Venlo en de praktijken; Yogacentrum De Zonnegroet, Holistische Ontspanningspraktijk Venlo, Fonkelz Relax Kids en Hart voor Gezondheid.

Tussen 18.30 en 21.00 vinden er diverse workshops plaats. Hieraan kun je gratis deelnemen om te ervaren wat bijvoorbeeld de verschillende vormen van yoga zijn of wat een klankschaalmeditatie voor je doet.

Voor de kinderen is er om 18.30 een halfuurtje Relax Kids; bewegen, bewustwording en ontspanning.

Om 19.00 een korte Dru Yoga les om kennis te maken met deze vorm van energetische yoga. Daarna om 19.30 Lu Jong Tibetaanse Yoga zodat je met deze bewegingsleer kennis kunt maken.

We sluiten de avond af om 20.00 met een sessie Mindfulness en Klankschaalmeditatie. Dit om te ervaren wat Mindfulness en meditatie inhoudt.

Je kunt zo binnenlopen en dan met een of meerdere workshops meedoen. Als je verzekerd wilt zijn van een plekje meld je dan aan via de mail: of via Facebook.

Open avond 5 januari 2018

 

Wekelijks meditatie / mindfulness uur.

meditatie aandacht mindfulness

Graag willen wij een wekelijks meditatie / mindfulness moment invoeren. Dit zal een uur zijn op donderdagavond van 20.15 tot 21.15 uur. In de les worden diverse meditatie technieken uitgelegd en uitgevoerd. Ook mindfulness komt aan bod. Er zal ook aandacht gegeven worden aan Stilte.

De les start op 23 november om 20.15 uur. In eerste instantie zullen het 5 opeenvolgende donderdagen zijn tot aan de kerstvakantie. Daarna evalueren we samen en gaan we in januari weer verder. Je kunt de hele reeks meedoen maar je kunt ook een losse les ter kennismaking meedoen om te ervaren wat aandacht voor jou doet.

Deze meditatie les is voor iedereen toegankelijk.

Kosten per sessie : €. 10,00

Mocht je interesse hebben stuur ons dan een mail:

Klank concert met Irene en Sacha

klankhealing venlo klank concert droom

Op zaterdag 28 oktober komen Sacha en Irene weer naar ons yogacentrum. Deze avond kun je genieten van een heel klankconcert van 20.00 tot 22.00 uur voor €. 15,00. Irene en Sache maken gebruik van tibetaanse klankschalen, fluiten, drum Nada tarangini, Tanpura en stemmen. Het gebruik van deze instrumenten nodigen je uit om te genieten en te ontspannen. De klank en trillingen voel je diep in alle lagen van je lichaam.

Bij dit concert kun je lekker gaan liggen of zitten. Geniet van de klank van de instrumenten op alle lagen van je lichaam en geest. Je bepaalt zelf hoe diep je erin meegaat en of mee zingt of alleen luistert. We keren steeds terug naar een stilte op de klank intens te kunnen ervaren.

Gun jij jezelf dit concert? Neem een matje, kussen en dekentje mee, zodat je in ontspanning kunt genieten. Bestel nu je ticket zodat je verzekerd bent van deelname. Je kunt binnen komen vanaf 19.45 en natuurlijk staat de thee en/of koffie klaar.

Nieuw: Dru Yoga les op woendag

Op woensdag ochtend van 09.15 tot 10.30 en avond van 20.15 tot 21.30 is er de mogelijkheid om een Dru yogales te volgen. Lekker 75 minuten tijd voor je zelf. Heerlijk in ‘flow’ bewegen en een diepe lange ontspanning. Geschikt voor dames ėn heren. Je hoeft beslist niet lenig te zijn.

Dru-yoga, ook wel “yoga van het hart”, is een bewegelijke zachte vorm van yoga die werkt met series, die Energy Block Release (EBR) worden genoemd. Dru Yoga bestaat uit verschillende onderdelen: klassieke yoga asana’s (houdingen), pranayama (de wetenschap van de ademhaling), mudra’s (handgebaren), positieve affirmaties, bekrachtigende visualisaties en ontspanning. Verder kan men er energiek, uitgerust en vrolijk van worden.

Dru-yoga gaat uit van zachte, vloeiende bewegingen en een gecontroleerde ademhaling, waardoor het niet alleen een sierlijke, maar ook een krachtige manier is om stress te verminderen. Dru-yoga is stevig verankerd in de eeuwenoude yogatraditie. Het is goed voor lichaam en geest, bevordert de innerlijke stabiliteit en draagt bij aan een positieve en mondige levenshouding.

Aanmelden via www.yogalesvenlo.nl

Start na de zomer met Yoga!

Yoga, verbinding van lichaam en geest door de adem. Kom tot rust, krijg meer vitaliteit en levensenergie.

In de diverse yogagroepen is nog het laatste plekje beschikbaar. Meld je nu dus snel aan en ben verzekerd van je plekje. In augustus starten er nieuwe beginnersgroepen Yoga en Lu Jong bewegingsleer op woensdag ochtend en avond. Hiervoor kun je je nu aanmelden zodat je na de zomervakantie kunt starten.